2024 Vredesweek

Op de St. Jozefschool is tijdens de Vredesweek met de kinderen gesproken over wat vrede kan inhouden. Hoe voel jij je bij vrede, maar ook hoe jij je kunt voelen als er geen vrede is? Samen door één deur, wat betekent dit en waarom is dit nodig? Dit zijn vragen waarbij er mooie gesprekken ontstaan in de groep, waarbij je in je eigen omgeving kunt kijken naar vrede in je leven, met jezelf en met de wereld om je heen. Na deze gesprekken zijn de kinderen het gaan uitwerken.

In de onderbouw hebben de kinderen gewerkt aan een deurmat, waarbij de kinderen nadachten over wat je thuislaat, als je graag bij iemand wilt spelen, wat veeg je af aan de deurmat als je naar binnen gaat?

In de middenbouw is gepraat over over wie je binnenlaat, wie is er welkom en wat wil je buiten houden en waarom is dat? Wat is het goede wat naar binnen mag en wat is het kwade waarmee je niet door één deur kunt.

In de bovenbouw is gekeken naar: als we ‘samen door één deur, kunnen’, in wat voor wereld komen we dan uit? De deuren geven aan wat buiten de deur moet blijven en wat je binnen ziet als je de deur opendoet.

In groep 8 heeft een moeder uit Oekraïne vertelt hoe het is wanneer er in jouw land geen vrede is. Hoe het voelt om alles achter te laten waar je van houdt.
Ze vertelt ook hoe fijn het is dat er voor hen nu een veilige plek in Achterveld is, om te wonen, te werken en voor de kinderen naar school te gaan en vrij te spelen.
De kinderen hebben ademloos en muisstil geluisterd naar haar verhaal.

Een opmerking die heel treffend genoemd werd: ‘Je weet pas wat vrede is, wanneer je weet wat oorlog is’.

2024-vredesweek-4
2024-vredesweek-9
2024-vredesweek
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt